Fasade...

MATERIALI

STIROPOR (EKSPANDIRANI POLISTIREN)


STIROPOR EPS-F BELI 0,039 W/MK


Fasadna plošča iz stiropora (EPS-F) je največkrat uporabljena izolacijska plošča v fasadnih sistemih. Plošča je lahka, slabo absorbira vodo in odporna na plesni in gnitje. Njena toplotna prevodnost > = 0,039 W/mK. Fasadni stiropor EPS-F je primeren tako za novogradnje kot tudi za toplotne obnove starejših objektov.


STIROPOR EPS-F GRAFITNI 0,032 W/MK


Fasadna plošča EPS-F grafitni stiropor ima za 20% boljšo izolativnost kot navadni beli EPS-F. Njena toplotna prevodnost je 0,032 W/mK. Fasadni stiropor z EPS-F je primeren tako za novogradnje kot tudi za toplotne obnove starejših objektov.


MINERALNA VOLNA – KAMENA VOLNA


FASADNE PLOŠČE 0,035 W/MK


so mineralne sestave, negorljive in se termično ne spreminjajo (raztezajo oz. krčijo). Njihova toplotna prevodnost je 0,035 W/mK, paroprepustnost pa μ < 10. Fasadni sistem iz mineralne volne odlikujejo dobre gradbeno-fizikalne lastnosti ter odlična zvočna izolativnost.


FASADNE LAMELE 0,040 W/MK


so lamele iz kamene volne, pri katerih so vlakna postavljena prečno na površino. Zaradi tega imajo lamele večjo razplastno trdnost. Fasadni sistem z lamelami iz mineralne volne odlikujejo dobre gradbeno-fizikalne lastnosti ter odlična zvočna izolativnost. Zaradi negorljivih lastnosti so zelo primerne za izolacijo visokih stavb in stavb z strožjimi protipožarnimi zahtevami.


NAŠ NASVET:


Kateri fasadni sistem boste izbrali je odvisno od vaših potreb in pričakovanj. Fasado delamo za naslednjih 40. in več let, zato pri debelini izolacije ne varčujemo. Nekaj centimetrov več pri debelini izolacije fasade ne bo bistveno podražilo, se bo pa poznalo pri nižjih stroških ogrevanja in bivalnemu ugodju v objektu! Uporabljamo proizvode najboljših proizvajalcev fasadnih sistemov!